KRS 0000 532 898 POMOC DLA RODZINNEJ OPIEKI ZASTĘPCZEJ

Nasze dzieła

We wrześniu

2
We wrześniu przekazaliśmy Placówce Opiekuńczo Wychowawczej Bezpieczny Dom w Bytomiu nakolanniki i obuwie sportowe na lekcje wychowania fizycznego w roku szkolnym 2016/2017.

W sierpniu

2 Otrzymaliśmy zamówione i zakupione nowe stroje dla całej drużyny młodych i zdolnych piłkarzy z KS MŁODE GWIAZDY, wychowanków Placówki Opiekuńczo Wychowawczej Bezpieczny Dom w Bytomiu.

2
Przekazaliśmy trzecia partię zeszytów i piórników dla wychowanków z pieczy zastępczej w Domach Dziecka w Bytomiu na nowy rok szkolny.

2 2 Zakupiliśmy nowe koszulki dla całej drużyny i brakujące korki dla młodych i zdolnych piłkarzy z KS MŁODE GWIAZDY w Bytomiu

Z ramienia naszej fundacji na „Obóz Bosko” wyjechała ósemka dzieci: 2

Z Placówki Pieczy Zastępczej „Kwadrat” - troje dzieci
Placówki Opiekuńczo Wychowawczej Bezpieczny Dom w Bytomiu - dwoje dzieci
Z Domu Dziecka nr 1 w Bytomiu – troje dzieci

2
Udało się nam zakupić i przekazać gry planszowe jako nagrody dla dzieci w różnego rodzaju konkursach na obozie

2

Przekazaliśmy drugą partię zeszytów dla wychowanków z pieczy zastępczej w Domu Dziecka nr 1 w Bytomiu na nowy rok szkolny

W lipcu

2

Fundacja zakupiła wyprawkę szkolną dla pierwszoklasistki wychowanki z pieczy zastępczej "Kwadrat" w Tychach - tornister szkolny, przybory szkolne, obuwie zmienne, róg obfitości

W czerwcu

2

Stypendia za bardzo dobre wyniki w nauce:

Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza "Bezpieczny Dom" - jednorazowe stypendium otrzymało czworo wychowanków
Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii w Ostrowcu Świętokrzyskim - jednorazowe stypendium otrzymało troje wychowanków

Nagrody rzeczowy za osiągnięcia i dobre wyniki w nauce:

Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii w Ostrowcu Świętokrzyskim
sprzęt sportowy, wędkarski i inne gadżety
Szkoła Podstawowa nr 11 w Tychach
Karty podarunkowe empik za dobre wyniki w nauce dla dzieci z pieczy zastępczej KWADRAT

VIII Olimpiada Sportowa MOS i MOW

2 9 czerwca 2016 roku zgodnie z ośmioletnią tradycją Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Ostrowcu Świętokrzyskim odbyła się kolejna Olimpiada Sportowa wychowanków młodzieżowych ośrodków socjoterapeutycznych i wychowawczych. Z zaproszenia gospodarzy skorzystali w tym roku wychowankowie MOS w Goździkowie i Skarżysku - Kamiennej oraz MOW w Zawichoście. Uroczystego otwarcia VIII Olimpiady Sportowej Młodzieżowych Ośrodków Socjoterapii i Wychowawczych dokonała dyrektor MOS w Ostrowcu Świętokrzyskim Ewa Bukała, więcej

W maju

2
Na prośbę Szkoły Podstawowej nr 33 w Miechowicach, wychowankom z Domu Dziecka nr 1 w Miechowicach, uczniów klasy VI opłaciliśmy wycieczkę klasową do Krakowa.

2
Na prośbę Szkoły Podstawowej nr 11 w Tychach dziewczynce z klasy O, wychowance Placówki Pieczy Zastępczej „Kwadrat” opłaciliśmy wycieczkę klasową do Wioski Indiańskiej w Jaworznie

W kwietniu skarpetki :)

2 W kwietniu doposażyliśmy dzieci z Placówki Opiekuńczo Wychowawczej Bezpieczny Dom w Bytomiu

Wakacje 2016

Tak jak rok temu chcemy sfinansować wypoczynek dzieci w czasie wakacji. W tym roku zbieramy na wyjazd siódemki dzieci młodszych z Pieczy Zastępczej „Kwadrat”. Prosimy o wsparcie. W imieniu dzieci dziękujemy 2

www.obozswjanabosko.pl

Wspomnienia z kina w formie rysunkowej
dla darczyńców
od dzieci z Pieczy Zastępczej KWADRAT

222

Obuwie dla dzieci

2

Na przełomie stycznia i lutego doposażyliśmy dzieci z Placówki Opiekuńczo Wychowawczej Bezpieczny Dom w Bytomiu i MOS w Ostrowcu Świętokrzyskim w obuwie

Bilety do kina

2

Dziękujemy darczyńcom za zakupienie i ofiarowanie 12 biletów do Multikina w Tychach dla dzieci z Pieczy Zastępczej do wykorzystania w czasie ferii zimowych. Bilety zostały przekazane dzieciom młodszym z Mieszkanka Pieczy Zastępczej KWADRAT w Tychach

Leczenie stomatologiczne dzieci

Kontynuujemy leczenie stomatologiczne dzieci z pieczy zastępczej. Czasem potrzeba wiele cierpliwości.Będziemy wdzięczni za wsparcie finansowe tego działa wpłatami na konto fundacji

Kredki

2 Czasem wystarczy kupić dziecku kredki aby się zdziwić

Mikołaj

2 06.12.2015 św. Mikołaj przybył do mieszkanka rodzinkowego pieczy zastępczej Kwadrat i wręczył siódemce dzieci prezenty.

Przygotowania do Mikołaja

2 Trwają gorące przygotowania do wizyty św. Mikołaja. Osoby chętne do wsparcia finansowego prosimy o wpłaty na konto naszej fundacji.

Leczenie Stomatologiczne

2 Zgodnie z wolą naszych darczyńców, rozpoczęliśmy finansowanie leczenia stomatologicznego dzieci młodszych w wieku od 6 do 12 lat z Placówki Pieczy Zastępczej KWADRAT działającej w systemie rodzinkowym. Osoby chętne do wsparcia finansowego prosimy o wpłaty na konto naszej fundacji.